PKN
  » Home 
De Ontmoeting Nunspeet
Mens en Maatschappij Mens en Maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden en om wat er met hen aan de hand is.
Ook de wereld waarin we leven, de vragen die de samenleving stelt, het appèl dat vanuit anderen op ons afkomt staan volop in de aandacht.
Met name de diaconie zorgt voor hulpverlening, dichtbij en ver weg. 
Bij tijd en wijle staan maatschappelijke vragen centraal op gespreksavonden.


Amnesty International (groep Nunspeet)
  


Elke tweede zondag van de maand (behalve in augustus en september) worden er na afloop van de viering brieven van Amnesty International verkocht om de handhaving van mensenrechten te bepleiten.

Hospice De Regenboog Nunspeet

 
 
De Ontmoeting heeft zitting in de Raad van Advies van Hospice De Regenboog in Nunspeet.

Multiculturele Vrouwengespreksgroep Mozaïek Nunspeet  
 Leden van De Ontmoeting participeren in de Stichting Multiculturele Vrouwengespreksgroep Mozaïek Nunspeet. Het doel van de stichting is een positieve bijdrage te leveren aan de (multiculturele) samenleving, door middel van maandelijkse bijeenkomsten.
Ontmoeting, voorlichting, informatie en culturele ontwikkeling  staan centraal. Uitgangspunt is dat de kosten geen beletsel mogen vormen om deel te nemen. Dank zij een subsidie van de Gemeente Nunspeet lukt dat.
De eigen bijdrage is gesteld op € 20.- per jaar en voor gasten € 2.- per keer. Anders dan andere vergelijkbare verenigingen, is  Mozaïek een ontmoetingsplaats  voor vrouwen uit alle culturen. Voor allochtone en autochtone Nunspeetse vrouwen. Er zijn ongeveer 50  vrouwen ingeschreven, o.a. uit Afghanistan, Pakistan, Oekraïne,  Polen, Georgië, Syrië, Kenia, Soedan, Somalië, Colombia,  Marokko, Indonesië en Nederland.
Informatie via e-mail:
terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.