PKN
  » Home 
De Ontmoeting Nunspeet
Wie wij zijn Wie wij zijn
De Ontmoeting is een geloofsgemeenschap waarin mensen met heel verschillende (kerkelijke) komaf elkaar vinden en ontmoeten. Verscheidenheid aan etnische achtergrond of seksuele geaardheid ervaren wij als verrijkend.
We willen een alternatief bieden voor een al te traditionele manier van kerk-zijn. Daarom schuwen we het pionieren niet bij het vormgeven aan ons verlangen. We hebben niet op alles een antwoord, maar nemen wel alle vragen serieus. Wezenlijk voor De Ontmoeting zijn gastvrijheid, nieuwsgierigheid, een theologisch brede, niet-dogmatische benadering, openheid naar en verbinding met de samenleving en cultuur (inclusief kunst).
Een goed verzorgde liturgie en maatschappelijke betrokkenheid gaan in De Ontmoeting hand in hand.
Elke zondag is er om 10.00 uur een viering in ons kerkgebouw. Een paar keer per jaar zijn er oecumenische vieringen samen met de Sint Franciscusparochie, beurtelings bij ons en bij hen.
De Ontmoeting heeft behalve een plaatselijke ook een (bescheiden) regionale functie.Ode aan de Synode! Enige nuancering misschien gewenst?
Ben van Wendel de Joode            2 april 2019            blog/nieuws


Het gebeurt niet vaak dat een synode (landelijke kerkelijke vergadering) zo lyrisch wordt bejubeld. In Dordrecht is dat op dit moment echter wel zo en niet alleen in Dordrecht. Evenementen alom ter ere van een vergadering die 400 jaar geleden plaats vond. Van 10 november 1618 tot 29 mei 1619, in de Kloveniersdoelen in Dordrecht. Gedurende het twaalfjarig bestand tijdens de tachtigjarige oorlog.....Lees meer
terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.