PKN
  » Activiteiten » Kunst in de kerk 
De Ontmoeting Nunspeet
Kunst in de kerk Kunst in de kerk
Kunst en religie hebben raakvlakken: beide geven ze uitdrukking aan wat groter is dan wijzelf. Kunst in de kerk gaat de dialoog aan tussen bijbel, geschriften en geloof enerzijds en anderzijds de wereld van de kunsten: beeldende kunst, muziek, dans, poëzie en film.
In dit kader zijn er in onze kerkzaal tentoonstellingen en uitvoeringen met werk van beeldende de kunstenaars die ons iets te zeggen hebben.
In het winterseizoenen draaien we op een aantal zondagmiddagen een film waarin sprake is van een religieus en/of maatschappelijk probleem. Na afloop is er gelegenheid voor gesprek of discussie.


Ingrid Slaa exposeert op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019

Op zaterdag 7 en zondag 8 september 2019 organiseert de Kunstkring Noordwest-Veluwe haar jaarlijkse kunstroute. Kunstenaars uit Oldebroek, Elburg en Nunspeet laten dan hun werk zien. In 'De Ontmoeting' exposeert de Nunspeetse Ingrid Slaa. 'De Ontmoeting' is op beide dagen open van 11.00 tot 15.00 uur.Tijdens de expositie op zaterdag 7 september verzorgt het Nunspeets Kleinkoor o.l.v. Cees Luijten een lunchconcert. Tussen de verschillende 'liedblokjes' van 11.30 tot 12.30 uur geeft Ingrid Slaa een toelichting op haar werk.
Bij de uitgang kan men een bijdrage geven voor de bestrijding van de onkosten.In het boekje 'Kunstroute Noordwest-Veluwe 2019' (o.a. verkrijgbaar bij de VVV's) vindt u alle gewenste informatie.

terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.