PKN
  » Organisatie » Diaconie 
De Ontmoeting Nunspeet
Diaconie Diaconie
De diaconie richt zich met name op financiële hulpverlening, zowel aan particulieren als aan organisaties. Niet alleen in Nunspeet, maar ook nationaal en internationaal. Daarbij wordt (waar mogelijk en gewenst) samengewerkt met andere organisaties, waaronder Kerk in Aktie. Lokaal wordt met andere diaconieën samengewerkt in het  Diaconaal Platform. De diaconie kiest jaarlijks met zorg enkele projecten.
 
De diaconie is een zelfstandig organisatieonderdeel van de kerk, vormt een eigen rechtspersoon en bezit ook de ANBI status. Dat wil zeggen dat giften aan de diaconie aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. 
Bankrekening Diaconie : NL 89 INGB 0003 4383 29

Huidige projecten:


Diaconaal Project 1 februari 2020 tot 1 februari 2022

Een schooltje voor de straatkinderen van Buper in Papua (Indonesië)

Vrijwilligers van Garakan Papua Mengajar (GPM) geven ’s middags van 16.00 – 18.00 uur les aan Papoea kinderen die overdag doelloos rondhangen op de markt en op straat. Zonder onderwijs missen de kinderen de kansen op een goede toekomst.
Op een verlaten terrein bij een kerkgebouw vinden de lessen plaats. De mensen van GPM willen graag een klein houten gebouwtje als bescherming tegen zon en regen. De kosten zijn begroot op ongeveer € 8.000 en bedoeld voor grondaankoop en bouw- en werkmaterialen..

De diaconie van De Ontmoeting ondersteunt, via de Stichting Hulp Aan Papoe’s In Nood (HAPIN), dit project gedurende twee jaar.
Zie voor meer informatie www.hapin.nl; bankrekening NL37 RABO 0444 0724 70


Diaconaal project 2019 / 2020 Syrische kerken als bakens van hoop

Uitzichtloos en rampzalig is de situatie in Syrië. Steeds meer mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De zelf zwaar getroffen Syrische kerken bieden tussen de puinhopen hulp aan iedereen die bij hen aanklopt. Samen met uw kerk steunen we de kerken in Syrië, zodat zij moed houden om hun belangrijke werk te blijven doen. Zolang zij zich inzetten laten we hen niet met lege handen staan.

                         
                                                                                     
terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.