PKN
  » Home 
De Ontmoeting Nunspeet
Blog 9 (Gerrit) 3 december 2019 Blog 9 (Gerrit) 3 december 2019
Voor vorige blogs zie downloads

ZinzoekersWe waren naar een voorstelling over leven en liedjes van Leonard Cohen. ‘Koo-hn’ zei één van de spelers. De anderen zeiden gewoon Kohèn. Een prachtige avond met veel muziek, mooie en verdrietige verhalen, gedichten, humor.
De verteller en de muzikanten waren allen zo tussen de 45 en 60 jaar. Precies de leeftijdsgroep die in onze kerk bijna helemaal ontbreekt. En niet alleen in de onze.
Sommige mensen denken dat die generatie geen interesse meer heeft voor religie. Dat die te druk is met alleen maar materiële dingen. Ik geloof daar steeds minder van. De hele avond ging het over zaken als inspiratie, zin-zoeken, geloof, hoop, God, verbinding, spiritualiteit. Ja, ook over drank en seks, maar ook die horen bij een leven dat op zoek is.
Ik wil maar zeggen: die hang, dat verlangen naar meer dan brood alleen, die is ook bij oudere jongeren en jongere ouderen springlevend. ‘De mens is ongeneeslijk religieus’ zie prof. Harry Kuitert jaren geleden al. En die ‘kwaal’ heerst nog steeds.
De grote vraag lijkt me dan ook niet te zijn: ‘Hoe krijgen we de jongeren weer in de kerk’, maar eerder: ‘Hoe komt het nou, dat de kerk zo moeizaam contact weet te maken met de leefwereld van deze generaties?’
terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.