PKN
  » Home 
De Ontmoeting Nunspeet
. .
Blog 7     8 augustus 2019        (Voor vorige blogs zie downloads)

Kerkproeverij op zondag 29 september 2019
September is een drukke maand in de kerken. Startzondag (15.09), Vredeszondag (22.09), Kerkproeverij (29.09). Iedere kerkelijke gemeente maakt daarbij haar eigen keuzes.

In ‘De Ontmoeting’ kiest men in eerste instantie voor de Startzondag al noemt men die anders, namelijk Gemeentezondag. Ook kiest men voor een andere datum.
Ik begrijp die keuze want kiezen voor bijvoorbeeld de Kerkproeverij is best een lastige. Ga er maar aanstaan om iemand uit je omgeving (goede vrienden of buren) uit te nodigen met je mee te gaan om een viering bij te wonen. ‘Houd de uitnodiging luchtig, vrijblijvend’, is het advies van het landelijk dienstencentrum. ‘Zou het je wat lijken om een keer mee te gaan naar mijn kerk? Ik zou het in ieder geval leuk vinden. Deze zondag is speciaal voor gasten’, is de aanbevolen aanpak.
Ik vind het een moeilijke opdracht want misschien vrees ik wel dat de viering die mijn vrienden / buren meemaken hen weinig te bieden heeft of vergis ik me daarin? Ik vind het veel makkelijker om iemand uit te nodigen mee te gaan naar een film, een concert of een toneelvoorstelling. Ook beveel ik zonder aarzeling een boek aan dat ik net gelezen heb maar een kerkelijke viering daar moet ik wel twee keer over nadenken. Mijn vrienden kijken me nu al met verwondering aan: ‘Ga jij nog naar een kerk?’ Naar een uitvaartdienst of een huwelijksdienst gaan ze uit vriendschappelijke verbondenheid wel mee maar verder? Eigenlijk is de kerk en wat je daar beleeft geen gespreksonderwerp. Kortom, ik vind het wel net zo rustig dat ‘De Ontmoeting’ het bij een Gemeentezondag houdt en dat men niet over een Kerkproeverij begint.

Ben van Wendel de Joode
terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.