PKN
  » Home 
De Ontmoeting Nunspeet
112 Storing 112 Storing

Blog 5  (André Smulders)   8 juli 2019

We willen ons voortdurend veilig voelen en we verzekeren ons tegen allerlei onheil. Het is daarom een regelrechte paniek als het alarmnummer 112 een langere periode onbereikbaar is.
Iedereen wil voortdurend de veilige zekerheid voelen van het hebben van oplossingen voor zich voordoende problemen en zo’n storing zet daar een streep door. De grond zakt als het ware onder je voeten vandaan.
Hoewel we het alarmnummer als regel niet meteen nodig hebben is de onzekerheid, die met die storing samenhangt, fnuikend. Daarvan alleen al kun je ziek worden. Er is tegen deze ‘ziekte’ geen kruid gewassen en je zult die zelf op een of andere manier te boven moeten zien te komen.

Als je leven voor een groot deel bepaald wordt door de al dan niet aanwezige zekerheid, veiligheid en geborgenheid, hoe is het dan gesteld met de veiligheid van onze ziel, die in feite ons wezen bepaalt? Je bent een ziel en je hebt een lichaam. Beseffen we eigenlijk wel hoeveel zekerheid er uitgaat van het weten  dat alles wat ons overkomt onder de veilige leiding van onze Schepper plaats vindt?
‘Je bent een parel in Gods hand’. In dat besef is een storing van 112 een kleinigheid over hoofdzakelijk materiele zaken. We kennen toch de belofte dat geen haar op ons hoofd gekrenkt zal worden?

Is het los daarvan in dit verband niet wijs om na te gaan wie er in je buurt zijn om in te schakelen bij de dingen die je overkomen? Een goede buur is beter dan een verre vriend! Laat je daarom niet gek maken door een technische storing. Het is toch ook de bedoeling met de genade mee te werken?

 
terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.