PKN
  » Home 
De Ontmoeting Nunspeet
Onze Leeuwinnen Onze Leeuwinnen

Blog 4    (Gerrit Heuver)              26 juni 2019     Voor vorige blogs zie downloads

Gisteren wonnen ze via een prachtig genomen strafschop van Japan. Vrijdag wachten de Italiaanse vrouwen.
Vanmorgen hoorde ik op de radio iemand zeggen dat de vrouwen met hun voetbal gelukkig nog (lang) zo veel niet verdienen als de mannen. Bij de vrouwen gaat het nog om het spel; in veel mindere mate om de knikkers. Ik was het heel erg met de radioman eens.
Ik vind voetbal een mooie sport. Zelf heb ik het als kind maar zes weken vol gehouden. Ik werd veel te moe van het trainen en zat nog steeds niet in het eerste! Toen onze zoons later gingen voetballen, heb ik haast geen (thuis)wedstrijd overgeslagen.
Maar van betaald voetbal moet ik niets hebben. Niet alleen vanwege alle uitwassen en maatschappelijke schade er omheen, maar ook vanwege het ‘betaald’ zelf. Een spelletje waarmee je miljoenen per jaar verdient, kan domweg geen spelletje meer zijn. Het unieke en eigene van een spel is nou juist, dat het nergens goed voor is. Van muziek zeg je het ook: piano spelen, trompet spelen, ‘ik speel in een harmonie’. Muziek is ook nergens goed voor, het is er om zichzelfs wil.

De liturgie is een ook een spel. Een heilig spel. We komen op zondag niet bij elkaar om over religieuze kwesties geïnformeerd te worden. Of om standpunten te vernemen en knopen door te hakken of wat voor nuttigs ook. We  komen er om God de lof te zingen, om stil te staan bij de Bron van ons bestaan, om te vieren dat we leven mogen en om na afloop met elkaar een kopje thee of koffie te drinken. Allemaal nergens goed voor, maar o zo onmisbaar!

 
terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.