PKN
  » Activiteiten » Kunst in de kerk 
De Ontmoeting Nunspeet
Kunst in de kerk Kunst in de kerk

Kunst en religie hebben raakvlakken: beide geven ze uitdrukking aan wat groter is dan wijzelf. Kunst in de kerk gaat de dialoog aan tussen bijbel, geschriften en geloof enerzijds en anderzijds de wereld van de kunsten: beeldende kunst, muziek, dans, poëzie en film.
In dit kader zijn er in onze kerkzaal tentoonstellingen en uitvoeringen met werk van beeldende de kunstenaars die ons iets te zeggen hebben.
In het winterseizoenen draaien we op een aantal zondagmiddagen een film waarin sprake is van een religieus en/of maatschappelijk probleem. Na afloop is er gelegenheid voor gesprek of discussie.


Expositie Bruin van der Duim 
'Een dak boven je hoofd'

Van zondag 10 maart t/m zondag 21 april (Pasen)
Locatie: De Ontmoeting
Als vrijwilliger werkte Bruin van der Duim bij het dak- en thuislozencentrum 'Het Passion' in Hummelo. De verhalen van de mannen over hun rauwe en beschadigde levens naast hun kwetsbaarheid en hun zoektocht naar hoop raakten hem.
Het waren ontmoetingen van hart tot hart en de mannen vroegen hem een portret van hen te tekenen. Het werden 13 portretten, geschilderd in inkt en hij heeft er iets van hun verhaal aan toegevoegd. Toen hij ze voor het eerst exposeerde kwamen er zoveel verhalen en reacties uit het publiek, dat hij besloot: 'Ze moeten bij elkaar blijven en gezamenlijk hun vehaal vertellen over oorzaak en gevolg, over hoop en keuzes in hun leven. De portretten krijgen geen permanent onderdak, maar blijven zwerven van plek naar plek, waar ze voor korte tijd welkom zijn'.
Bruin van der Duim is beeldend kunstenaar en woont en werkt in Friesland.

Passieconcert Stabat Mater (A. Scarlatti en G.B. Pergolesi)
Datum: zondag 14 april 2019 om 15.30 uur
Locatie: De Ontmoeting, Arthur Brietstraat 38, Nunspeet
Toegang € 10,- (incl. koffie / thee)
Toegangskaarten: uitsluitend aan de (kerk)zaal
Uitvoerenden: Kazue Goto (sopraan), Joke Wolters (alt), Iskander Zalialdinov (orgel)

       
Kazue Goto                 Joke Wolters


Iskander Zalialdinov 

terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.