PKN
  » Activiteiten » Kunst in de kerk 
De Ontmoeting Nunspeet
Kunst in de kerk Kunst in de kerk
Kunst en religie hebben raakvlakken: beide geven ze uitdrukking aan wat groter is dan wijzelf. Kunst in de kerk gaat de dialoog aan tussen bijbel, geschriften en geloof enerzijds en anderzijds de wereld van de kunsten: beeldende kunst, muziek, dans, poëzie en film.
In dit kader zijn er in onze kerkzaal tentoonstellingen en uitvoeringen met werk van beeldende de kunstenaars die ons iets te zeggen hebben.
In het winterseizoenen draaien we op een aantal zondagmiddagen een film waarin sprake is van een religieus en/of maatschappelijk probleem. Na afloop is er gelegenheid voor gesprek of discussie.


Expositie ‘Symboliek van Hebreeuwse tekens’
zondag 28 april – zondag 30 juni 2019                

Een vijftiental personen werd zo geïnspireerd door een lezing van ds. Corrie van Egmond in januari 2019 over ‘De symboliek van Joodse tekens’ dat zij zelf kunstzinnig aan de slag gingen. Zij kozen stuk voor stuk een Hebreeuwse letter die hen door vorm of betekenis aansprak. De meesten van hen vonden er een mooie bijpassende tekst bij. Van 28 april tot 30 juni wordt hun werk in de kerkzaal van De Ontmoeting geëxposeerd en in de viering van zondag 28 april staat het thema van het project centraal.

Gelukkig dat er engelen zijn!
Een muzikaal verhaal op zondag 2 juni om 13.00 uurEngelen? Hebt u ze al eens ontmoet? Ze zijn echt overal als je er oog voor hebt. In een hemels en tegelijkertijd aards verhaal vertelt en zingt Tony van Veen haar muzikale verhaal dat zij zelf schreef. Intrigerend en tegelijkertijd met de nodige knipogen. Een voorstelling die je zal raken! Tony begeleidt zichzelf op de piano. 
Iedereen wordt, samen met buren, vrienden en familie van harte uitgenodigd in De Ontmoeting. De toegang is gratis. Bij de uitgang is een open schaalcollecte voor het goede doel: Humanitas, afdeling Nunspeet. Graag tot ziens op 2 juni!

terug
 
 
 
 

Bezinning


Onze samenleving wordt steeds individualistischer en hectischer. De tijd vlíegt voorbij. Waar en wanneer heb je nog eens even de gelegenheid...
Lees meer
 
Verdieping
Wij zoeken met elkaar naar wat er werkelijk toe doet, naar wat verwondert, verrijkt en uitdaagt. Kortom, naar wat ons leven zin geeft.
Daartoe organiseren we een aantal activiteiten...
Lees meer
 
Ontmoeten
Het spreekt vanzelf dat De Ontmoeting ook de plek is voor sociale activiteiten waaraan iedereen die dat wil kan deelnemen...
Lees meer
 
Mens en maatschappij
De Ontmoeting vindt het belangrijk dat het in de kerk niet alleen draait om de eigen leden...
Lees meer

 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.